Menu

systeemdiagnostiek

Verandering in gang zetten.

1-op-1-trajecten-jeugd

SCIO maakt zich hard voor het ‘minder labelen’ van kinderen. We kijken breder dan het gedrag van één individu en leggen binnen systeemdiagnostiek de focus op wat er tussen mensen gebeurt. Gedrag staat namelijk nooit op zichzelf, maar wordt altijd beïnvloed door factoren uit de omgeving. Binnen onze diagnostiektrajecten wordt gekeken naar alle mensen (en eventueel instanties) die zich om het kind heen bevinden, om zo zorgvuldig te bekijken vanuit welke hoek het beste een verandering in gang kan worden gezet. Wij geloven in de kracht van samen; dus daar waar de verandering begint, kan het op een andere plek worden voortgezet.

werkwijze:

Hoe ziet een diagnostiektraject eruit?

Het begint met een kennismakingsgesprek waarin het doel wordt bepaald. Wat wil iedereen bereiken met het onderzoek? Wat willen we dat het oplevert? En waarom willen we dit eigenlijk? We bespreken zorgvuldig welke mensen we betrekken in het onderzoek en benaderen hen actief.
Daarna wordt samen een onderzoeksopzet gemaakt.

Hoe vaak we elkaar zien, ligt aan de vraag en de informatie die al bekend is. De onderzoeker zal aangeven hoe lang het ongeveer duurt en wat qua tijdsinvestering van iedereen ongeveer wordt verwacht. Het traject bestaat doorgaans uit een aantal contactmomenten waarin gesproken wordt over de persoonlijke eigenschappen en de dynamiek tussen mensen. Het traject wordt afgesloten met een persoonlijk adviesgesprek waarin zowel de uitkomsten als het plan voor de toekomst met elkaar wordt doorgesproken.

Wat kost een onderzoek?

Met een verwijsbrief vergoedt de gemeente in de meeste gevallen het onderzoek volledig. Zorg dus voor een verwijzing van de huisarts, een jeugdarts of van het sociaal team. Kijk hier of jouw gemeente onze onderzoeken vergoedt. Zelf bekostigen is ook een optie. Neem gerust contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.

Vergoedingen
Vergoedingen psycholoog

Wanneer kan ik starten?

Door onze focus op kwaliteit, zorgen wij dat een onderzoek wordt uitgevoerd door iemand met de juiste expertise voor de specifieke vraag. Niks bij SCIO is standaard, en maatwerk kost soms (!) meer tijd. Laagcomplexe hulpvragen hebben een kortere doorlooptijd dan hoogcomplexe, maar we doen er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Zie onze contactpagina voor de huidige wachttijden.

Wat zijn de wachttijden

Neem contact op met ons

Je mag ons altijd bellen of een mailtje sturen. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen wij op korte termijn contact met u op. Wil je ons telefonisch spreken dan kan dat via: 085-7920004.

Ons secretariaat is bereikbaar op:
maandag van 09:00 tot 14:00
dinsdag van 09:00 tot 17:00
vrijdag van 09:00 tot 14:00

Contactformulier

Naam(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Locatie Tiel:

Laan van Westroijen 2F
4003 AZ Tiel

Locatie Hoef en Haag:

Bastionstraat 21
4125 TV Hoef en Haag

Locatie Almkerk:

Knotwilg 2a
4286 DE Almkerk