1-op-1 trajecten
Alle aandacht voor jou alleen.
De één functioneert beter in een groep, terwijl de ander gebaat is bij één-op-één contact. Voor die laatste groep kinderen en jongeren zijn er individuele trajecten mogelijk. Deze trajecten kunnen uitgevoerd worden door een kinderpsycholoog, orthopedagoog of ambulant begeleider. Binnen SCIO wordt gekeken welke professional het beste aansluit bij de hulpvraag en welke expertise er benodigd is. We zorgen voor een zeer persoonlijk en op maat gemaakt traject.
Praten én doen
De kinderpsycholoog of orthopedagoog houdt rekening met de taal, het tempo en de persoonlijkheid van het kind of de jongere. We kijken goed naar wat er op dat moment speelt en wat er moet gebeuren om vooruit te komen. Daarbij wordt niet alleen gepraat, maar vooral ook veel gedaan. Bij Positieve Psychologie en Oplossingsgericht Werken staat ‘leren door te doen’ namelijk centraal.
Positieve ervaringen
Kinderen en jongeren ervaren de trajecten bij SCIO vaak als snel, interactief en leuk. Ze leren weer te vertrouwen op zichzelf en hun omgeving, waardoor zij gemakkelijker kunnen omgaan met eventuele uitdagingen.
de werkwijze:
Hoe ziet een traject eruit?
De klik tussen het kind of de jongere met één van ons is het allerbelangrijkst. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is daarom altijd het begin van een traject. We stellen de doelen samen op en bespreken wat een fijne manier van werken is.
Ook maken we een schatting van het aantal sessies dat nodig is om de behandeling succesvol te laten zijn. Wanneer we besluiten te starten, worden de sessies meteen gepland. Tussendoor krijgt het kind of de jongere vanuit SCIO leuke ‘denk- of doe-opdrachten’ mee, om thuis of op school verder te leren. Ook is er de mogelijkheid tot appcontact, videobellen en online opdrachten en modules. Samen beoordelen we regelmatig hoe het gaat met de doelen. Zo is meteen duidelijk hoe het ervoor staat en kunnen we indien nodig met elkaar op tijd bijsturen.
- Neem contact via het contactformulier of bel naar 085-7920004
- Wij plannen een telefonische kennismaking in om te kijken of SCIO bij jouw hulpvraag past
- Indien nodig: lever een geldige verwijzing* bij ons aan
- We plannen in overleg een fysieke kennismaking
- Als de klik er is, kun je starten!
* Met een wettelijke verwijzing kan een traject volledig vergoed worden vanuit de Jeugdwet
Zo snel mogelijk na een aanmelding via de telefoon, mail of het contactformulier, neemt SCIO contact op om een telefonische kennismaking met één van onze zorgprofessionals te plannen. Hierin zal de aanmeldreden en hulpvraag goed doorgenomen worden. Mocht SCIO niet passend blijken, dan denken wij mee over andere mogelijkheden. Als de aanmelding wel passend is, sta je direct op onze wachtlijst.
Zodra er een plekje beschikbaar is, bellen wij om een persoonlijk kennismakingsgesprek te plannen met één of twee van onze professionals waarna het traject gestart kan worden. Wij doen er uiteraard alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Voor de actuele wachttijden klik hier.
Hoe zit het met vergoedingen.
Wanneer je woonachtig bent in de volgende gemeentes, wordt jouw traject (indien er sprake is van een geldige verwijzing) 100% bekostigd vanuit de Jeugdwet: Tiel, West-Betuwe, Neder-Betuwe, Culemborg, Buren, Vijfheerenlanden, Lopik, Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Altena, Drimmelen, Oosterhoud, Breda en Geertruidenberg.
Zelf bekostigen kan ook: bel ons voor meer informatie.
Let op: nu ook in Vianen (Hoef en Haag)!!!
De jongerencoach focust op praktische en emotionele ondersteuning, en voor het ‘behandelklaar maken’ van een jongere of een gezin. Het voordeel van de coach is dat hij meerdere uren per week beschikbaar is en actief naar de jongere of het gezin toe gaat. Wanneer passend en gewenst, kan er na het traject met de jongerencoach een behandeling worden gestart bij een psycholoog.
De coach blijft in nauw contact om de motivatie hoog te houden en steun te bieden. De jongerencoach is ook geschikt wanneer iemand uitbehandeld is in de GGZ maar nog wél behoefte heeft aan iemand die hulp biedt, al is het maar een luisterend oor. We zijn enorm blij met deze uitbreiding bij SCIO!
De coach zetten we in voor:
- Praktische ondersteuning
- De brug tussen school, hulpverlening en gezin
- Behandelklaar maken van jongeren
- Stabiliseren, overbrugging naar behandeling
- Terugvalpreventie na (S)GGZ behandeling
Waar we ook mee kunnen helpen.
Neem contact op met ons
Je mag ons altijd bellen of een mailtje sturen. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen wij op korte termijn contact met u op. Wil je ons telefonisch spreken dan kan dat via: 085-7920004.
Ons secretariaat is bereikbaar op:
maandag van 09:00 tot 14:00
dinsdag van 09:00 tot 17:00
vrijdag van 09:00 tot 14:00