1-op-1 trajecten

Psychologen met oog voor jou

Maak kennis met ons

Een individueel traject: wanneer is dat geschikt voor mij?

Op sommige punten in je leven weet je niet goed welke keuzes je het beste kunt maken. Voorbeelden zijn relatieproblemen of een hoge werkdruk. Ook kan het zijn dat je het gevoel hebt ‘dat je iets mist in je leven’, maar je niet precies weet wat. Ook bij leuke situaties (bijvoorbeeld een promotie op het werk) kan de twijfel toeslaan: “Mooie kans, maar kan ik dit wel?”, of: “Is dit wat ik echt wil?”. Bij deze en soortgelijke vragen kunnen de psychologen van SCIO je helpen.

Hoe ziet een traject eruit?

De klik tussen jou met de psycholoog is de allerbelangrijkste voorwaarde voor succes. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is daarom altijd het begin van een traject. We stellen de doelen gezamenlijk op en spreken uit wat we van elkaar verwachten. Ook maken we een schatting van het aantal sessies dat nodig is om het traject succesvol te laten zijn.

Wanneer we besluiten te starten, worden de sessies wekelijks of één keer per twee weken gepland. Om in de tussentijd verdere stappen vooruit te zetten, krijg je ‘denk- of doe opdrachten’ mee. De doelen waar in het traject actief aan gewerkt wordt, worden regelmatig beoordeeld. Zo is meteen duidelijk hoe het gaat en kunnen we eventueel bijsturen.

  • Neem contact via het contactformulier of bel naar 085-7920004
  • Wij nemen contact op om te bespreken of een traject bij SCIO passend is
  • We maken een kennismakingsafspraak
  • Als de klik er is, kun je starten!*

   

  * Onze trajecten voor volwassenen worden (nog) niet vergoed. In sommige gevallen kan je onze facturen indienen bij een zorgverzekeraar, maar check dit vooraf goed bij je polis. Ons tarief is € 100,- per uur.

  Hoe lang duurt een traject?

  Dit hangt af van de hoeveelheid doelen, hoe hard en hoeveel je werkt aan bepaalde opdrachten en hoe gemakkelijk je je openstelt. De ervaring is dat een traject gemiddeld tussen de 6 en de 12 sessies duurt. Soms gaan we over naar een groepstraining of naar gezinssessies. We doen wat nodig en gewenst is!

  Hoe duur is een psycholoog?

  Bij SCIO is het tarief € 100,– per sessie. Een sessie duurt ongeveer 60 minuten, maar daarbij wordt er niet strikt op de klok gekeken. De ene keer zal je behoefte hebben aan de langere sessie en de andere keer volstaat een kortere sessie. De afspraken worden ruim ingepland, zodat redelijke uitloop altijd mogelijk is.

  Zie vergoedingen

  Hoelang moet ik wachten voor ik aan de beurt ben?

  Wij vinden het heel belangrijk dat iemand die hulp nodig heeft, ook snel geholpen wordt.
  Binnen 2 werkdagen na een aanmelding (via mail of via het contactformulier) neemt de psycholoog contact met je op voor het maken van een kennismakingsafspraak. We doen er alles aan om deze binnen twee weken in te plannen bij één van onze psychologen.

  Meer weten over 1 op 1 trajecten?

  Neem gerust contact met ons op