samenwerkingen
Samen weet je meer
In de jaren dat wij actief zijn binnen de GGZ, Jeugdhulp en de zakelijke markt, zijn er diverse officiële en minder officiële samenwerkingen ontstaan. Deze samenwerkingsrelaties zorgen voor verhoogde kwaliteit, snellere hulp of maatwerktrajecten. Wil jij ook met SCIO samenwerken, benader ons dan zeker! Wij staan altijd open voor nieuwe constructies; samen weet én kan je meer!
Mediation Rivierenland
Kees van Ginkel vertelt:
“Mediation Rivierenland is inmiddels al 10 jaar actief in Rivierenland en omstreken. Als mediator verzorg ik alle vormen van familie mediations met als specialisatie echtscheidingen. Ik zie mijzelf als bevlogen mediator. Mijn achtergrond ligt in de jeugdhulpverlening. Van oorsprong ben ik maatschappelijk werker en heb onder andere gewerkt als gezinsvoogd. Het belang van de kinderen staat voor mij dan ook altijd voorop tijdens de mediation.
Wanneer ouders dit wenselijk vinden ga ik ook in gesprek met de kinderen. Zo wordt hetgeen de kinderen wensen meegenomen in de mediation. Mocht ik tijdens het gesprek met de kinderen, of uit hetgeen ouders vertellen, constateren dat de kinderen of ouders tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben om de scheiding te kunnen verwerken, zal ik altijd doorverwijzen. Vaak verwijs ik daarbij door naar SCIO of naar de huisarts.”
Ziekenhuis Rivierenland
Van 2016 tot en met 2023 was SCIO ook ‘gevestigd’ in dit mooie streekziekenhuis. Op dinsdag en donderdag waren er SCIO-professionals aanwezig op de werkvloer. Daar waar de focus eerst lag op laagdrempelige en kortdurende coachingstrajecten, is er sinds 2024 sprake van een officiële samenwerking waarbij medewerkers van het ziekenhuis snelle en effectieve GGZ-behandeling kunnen aanvragen. Voordeel voor de medewerkers is dat er snel* opgestart wordt en het ziekenhuis bepaalde kosten die normaliter voor eigen rekening zijn (gedeeltelijk) vanuit goed werkgeverschap bekostigt. Bijkomend voordeel is dat SCIO jarenlang letterlijk in het ziekenhuis rondgelopen heeft en dus weet hoe het e.e.a. reilt en zijlt. Dit kan de vertaalslag van therapie naar werkvloer vergemakkelijken. Verder is er overigens sprake van totale geheimhouding m.t.b. de inhoud van de trajecten: er is nadrukkelijk geen sprake van inhoudelijke informatie overdracht, behalve als de medewerker hier zelf om vraagt.
*doorgaans binnen 4 weken
Van Oort Transport
Van Oort en SCIO hebben elkaar in 2015 al gevonden, waarbij met name de ‘no-nonsense’ manier van denken en werken een raakvlak bleek te zijn. Zij zochten naar een partij waar van ‘zweverige psychologen’ en ‘ellelange gesprekken’ geen sprake was, want hun medewerkers zijn vaak van een hele andere aard. Loyale medewerkers die van aanpakken weten; dat definieert het team van Van Oort. Wanneer het even lastig gaat (werk of privé), willen de medewerkers graag praktische handvatten en een doelgericht plan. Van Oort heeft sinds de kennismaking met SCIO al vele chauffeurs, loodsmedewerkers en kantoorpersoneel door SCIO laten begeleiden en behandelen. Anderzijds staat dit bedrijf ook enorm open voor tips en feedback die SCIO kan geven over bijvoorbeeld teamgevoel, communicatie en samenwerking. SCIO waardeert deze samenwerking enorm!
Fluvium openbaar onderwijs
Bij Stichting Fluvium ligt de gezondheid en het welzijn van de medewerkers hen nauw aan het hart. Fluvium en SCIO werken al jaren samen, waarbij medewerkers positieve ervaringen hebben opgedaan met de geboden ondersteuning. Fluvium-medewerkers die moeite hebben om werk en privé in balans te houden of risico lopen op verzuim door stress of andere factoren, worden bij SCIO snel geholpen. Samen met de medewerker wordt een persoonlijk traject opgesteld, waarin op een positieve, doelgerichte manier gewerkt wordt aan herstel en het vinden van een goede balans.
Actietafel – Regio Rivierenland.
Bij sommige jongeren is er sprake van complexe zorgproblematiek en stagnatie in de hulp binnen het reguliere circuit. Door deze complexiteit lijkt er geen beweging meer te zijn. Een groep professionals met verschillende achtergronden en expertise, bespreekt de situatie op een inventieve manier en zorgt voor een maatwerkoplossing. Door het combineren van verschillende invalshoeken en expertise, wordt er een actie voor de jongere bedacht, die in het reguliere overleg of circuit nog niet heeft plaatsgevonden.
SCIO’s praktijkhouder Sascha en orthopedagoog Laura worden ingehuurd als expert in de jeugdhulp- en GGZ, zodat er gewerkt kan worden aan de brug tussen onderwijs, jeugdzorg en GGZ. Een erg leuke en waardevolle samenwerking!