Groepstraining

Leren van elkaar

Waarom leren in een groep?

Leren van elkaar: dat is wat een groepstraining zo waardevol maakt. Daarnaast ontstaat er een echt ‘wij-gevoel’ en wordt vooruitgang samen gevierd. De kinderen en jongeren vinden het vaak zó leuk, dat zij het jammer vinden dat het weer voorbij is.

Bij SCIO kun je terecht voor de volgende groepstrainingen:

  • Mindfulness voor Kinderen (8-12 jaar)
  • Mindfulness voor Jongeren (13-17 jaar)
  • Faalangsttraining (alle leeftijden)
  • Dromen met Deadlines (12-17 jaar)

Mindfulness voor kinderen en jongeren:

Binnen deze 8-weekse cursus maken de kinderen/jongeren kennis met hun ‘binnenwereld’, ofwel: ze worden zich bewust van wat er allemaal voor gedachtes en gevoelens kunnen zijn, zodat ze zichzelf beter leren kennen. De training bestaat uit kindvriendelijke mindfulness-spelvormen en mini-meditaties. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze training een positief effect heeft op stress, concentratie- en aandachtsfuncties en het algehele welzijn. Kinderen en jongeren hebben na de training vaardigheden ontwikkeld om ‘stil te kunnen staan’ als dat even nodig is in onze hectische wereld.

Kosten: € 395, — per deelnemer

In sommige gevallen wordt de training vergoed door de gemeente. Vraag bij de huisarts of het sociaal wijkteam naar de mogelijkheden.

Nu aanmelden

mindfulness-voor-kinderen

Dromen met Deadlines:

Training Dromen met deadlines

Veel willen, maar er steeds weer niet (helemaal) komen? Dan kan Dromen met Deadlines uitkomst bieden! Binnen deze training leren de deelnemers in 3 bijeenkomsten op een interactieve en humoristische manier alles over de werking van de hersenen, doelen stellen, motivatie en het vasthouden ervan. Deze training is ideaal voor kinderen en jongeren met hoge ambities en een flinke wilskracht, maar die nèt even wat sturing en extra motivatie nodig hebben. Schrijf je snel in voor de volgende editie!

Kosten: € 175,- per deelnemer

Nu aanmelden

Faalangsttraining:

SCIO heeft meerdere faalangsttrainingen ontwikkeld: een algemene variant, speciaal voor kinderen uit groep 8, en een versie voor examenkandidaten. De training wordt op maat gemaakt voor de deelnemers. Doorgaans bestaat de training uit 5 tot 8 sessies van anderhalf uur. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Kosten: op aanvraag

Nu aanvragen

faalangst-training-kinderen

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen zijn klein (maximaal 8 personen) zodat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Wanneer een school een training aanvraagt, zijn de groepen mogelijk groter. Een extra trainer zal dan ingezet worden.

Doen de ouders ook mee?

Niet verplicht, maar wel gewenst! Het is wetenschappelijk aangetoond dat trainingen het meest effect hebben als ouders meer betrokken zijn.

Geïnteresseerd in een van onze trainingen?

Neem gerust contact met ons op